Espoon steinerpäiväkoti Mesimarja
Sammalkallionkuja 2D
02210 Espoo
puh. 09 - 8030425   gsm. 050 - 4081083
email: mesi.marja (ÄT) kolumbus.fi

Päiväkodin toiminnasta


Toiminta Mesimarjassa perustuu kodinomaiseen hoitoon jossa päivä-, viikko-, ja vuodenaikarytmit tukevat lapsen perusturvallisuuden tunnetta.

Toiminnan lähtökohtina on steinerpedagogisen osaamisen lisäksi lapsilähtöisyys ja kasvatuskumppanuus. Lasta tuetaan yhdessä vanhempien kanssa yhteisen osaamisen ja keskinäisen kunnioittamisen hengessä.

Toimintaan kuuluva eurytmia tukee lapsen kehon ja tilan hallintaa sekä sosiaalista kanssakäymistä ryhmässä.

Maalamisen voidaan katsoa tukevan lasta onnistumisen kokemisen kautta sekä myös sosiaalisena harjoituksena. Myös keskittyminen kehittyy pikkuhiljaa kun lapsi "kuuntelee" kuinka värit "soivat" paperilla tai katselevat värien kohtaamista "akvarelli" tekniikalla maalatessa.

Leipomisen aikana voidaan harjoitella muotoja tai esim. letittämisen ja solmun tekemisen taitoja. Leipominen tarjoaa mainion mahdollisuuden myös matemaattisien termien harjoitteluun.

Kun tuoksuvat pullat tulevat uunista ne on ihanaa jakaa ystävän kanssa tai joskus lapset leipovat ihan oman pullan jokaiselle perheenjäsenelleen kotiinviemisiksi. Vuodenaikajuhliin leipominen tuo mukaan myös kultturiperinnön vaalimisen, joulutortut, piparit ja karjalanpiirakat syntyvät pienillä sormilla näppärästi.

Retkipäivä lähimetsässä liittyy olennaisesti luonnonhavainnointiin ja epätasaisella kulkemisen on havaittu tukevan myös aivojen kehitystä ja näinollen kouluvalmiuksia. Lapsille on sallittua kiivetä puihin ja kallioille omien valmiuksiensa ja taitojensa mukaisesti.

Pienet kodintyöt, kukkien kastelu, keittiöapulaisen työt, pöytien kattaminen tai ruoka-apulaisena oleminen ovat suosittuja ja haluttuja tehtäviä.

Tärkein tietysti on vapaa leikki joka lomittuu pikku ryhmissä tapahtuvan toiminnan lomaan. Lapset valmistavat esityksiä, leikkivät eläimiä ja rakentavat innokkaasti majoja suurista kankaista. Tämän päivän lapsista on hauskaa tehdä monta majaa vieretysten, silloin syntyy "rivitalo".